Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Δικαιοσύνη και Iσλάμ


Οφθαλμός αντί οφθαλμού στο Ιράν

ΕRΤ.GR




Image Hosted by ImageShack.us

Ιράν Σε ποινή τύφλωσης καταδίκασε σήμερα, το ανώτατο ισλαμικό δικαστήριο του Ιράν έναν 27χρονο άνδρα επειδή στέρησε την όραση από μία γυναίκα που αρνήθηκε να τον παντρευτεί, ρίχνοντάς της στο πρόσωπο καυστικό υγρό, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση. Να σημειωθεί, ότι η πρωτόδικη απόφαση είχε βγει τον περασμένο Νοέμβριο οπότε και το ισλαμικό δικαστήριο είχε καταδικάσει τον νεαρό άνδρα σε τύφλωση με την έγχυση δέκα σταγόνων θειικού οξέος στο κάθε μάτι.

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την έφεση του καταδικασμένου και αποφάσισε ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι νόμιμη και επομένως η ποινή μπορεί να εκτελεστεί, στηριζόμενη στο γράμμα του ισλαμικού νόμου «Σαρία», σύμφωνα με τον οποίο οι δράστες επιθέσεων εκ προθέσεως τιμωρούνται με το ίδιο νόμισμα.

Όσον αφορά στο θύμα του 27χρονου, παρά τις αλλεπάλληλες θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε η άτυχη 26χρονη μετά την επίθεση του επίδοξου συζύγου, έχασε ολοκληρωτικά την όρασή της και ζει παραμορφωμένη από τα σημάδια που προκάλεσε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και σε πολλά σημεία του σώματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: