Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Μήπως το 2009?

Γιατί το 2009;

Στο παρόν άρθρο θα διακινδυνεύσω να εκφράσω την αίσθηση που έχω σχετικά με τον χρόνο των γεγονότων που θα οδηγήσουν στην παράδοση της Πόλης στους Έλληνες, χωρίς να είμαι παρά ένας απλός ανθρωπάκος όπως οι περισσότεροι. Και λέω θα διακινδυνεύσω γιατί πίσω από μια τέτοια απόπειρα ελλοχεύουν πάμπολλοι κίνδυνοι και παγίδες των οποίων την γεύση έχω βιώσει ουκ ολίγο στο παρελθόν...

Όλα δείχνουν ότι τα σημάδια των προφητειών μέρα με την μέρα ολοκληρώνονται χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί όλα.

Η απόπειρα του χρονικού προσδιορισμού των γεγονότων μπορεί να είναι ελκυστική αλλά σίγουρα δεν θα μας κάνει καλύτερους χριστιανούς, ούτε θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε γι' αυτά, αφού ο χρόνος του τέλους της ζωής μας είναι άγνωστος για τον καθένα όπως τόνιζε ο γέροντας Παΐσιος. Δεν παύει όμως να μας ενδιαφέρει η πορεία ολοκλήρωσης των σημαδιών τα οποία παρακολουθούμε χωρίς να μας αποτρέπουν από την πνευματική ανάπτυξή μας.

Έτσι θα ήθελα να αναφέρω κάποιες παρατηρήσεις σε μια δική μου κατ' αρχήν προσπάθεια για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά και να εξηγήσω γιατί μού έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο χρόνος των γεγονότων θα είναι το 2009.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόκειται για μια εντελώς προσωπική εκτίμηση και δεν έχει καμία ιδιαίτερη βαρύτητα όπως θα είχε ενός
πνευματικά - με τον ορθόδοξο όρο - ανεπτυγμένου άνθρωπο. Κάποιες από τις παρατηρήσεις θέτουν ως όριο το 2009 και κάποιες άλλες όχι απόλυτα.

1ον) Τον Μάιο του 2009 τελειώνει και το 556ο έτος - τώρα έχουμε κλεισμένα 555 - οπότε βάσει του θρύλου που λέει ότι όταν ο Μωάμεθ μπήκε στην Αγιά Σοφιά και είδε τρία πεντάρια που σήμαιναν ότι τόσα χρόνια θα είναι η Πόλη δική του, τότε ο χρονικός ορίζοντας είναι ο Μάιος του 2009! Τον θρύλο επιβεβαιώνει άγιος γέροντας που γνωρίζω και εκτιμώ.



2ον) Η φιλολογία σχετικά με τον Γράψα την οποία επιβεβαίωσε ο μοναχός Αρσένιος (Παναγούδα) είναι κι αυτό ένα ενδεικτικό σημάδι. Ο ίδιος όμως έβαλε το ερωτηματικό μήπως ο Γράψας κυρήξει τον πόλεμο στην Τουρκία ως υπουργός που μας παραπέμπει σε μεταγενέστερο χρόνο.



3ον) Έχουμε έναν χειμώνα ...καλοκαιρινό ο οποίος εν μέρει συγκλίνει με την προφητεία των δυο πασχαλιών και δυο καλοκαιριών αλλά για να το ισχυριστεί κανείς αυτό θα πρέπει να περιμένουμε κάτι σχετικό με τις δύο πασχαλιές. Εκτός και εάν η εν λόγω προφητεία δεν αφορά τα γεγονότα της Πόλης.

4ον) Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε μια παγκόσμια κρίση εντός του πρώτου εξαμήνου της θητείας του Ομπάμα.



5ον) Υπάρχει επιβεβαιωμένες αναφορές σε κάποιους ανθρώπους από τον γέροντα ότι τα γεγονότα θα συμβούν όταν θα έχουν γίνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην προσωπική τους ζωή ή αυτοί θα είναι σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Αυτά όλα έχουν ολοκληρωθεί!

6ον) Αρχίζει να ανακινείται το θέμα της υφαλοκρηπίδας το οποίο όμως δεν είναι δεσμευτικό ως προς τον χρόνο λαβής καίριων αποφάσεων όπως μια τυχούσα επέκταση των χωρικών μα υδάτων από 6 ν.μ. σε 12 ν.μ.

7ον) Υπάρχει μια γενικευμένη διαπίστωση ότι "τα πράγματα δεν πάνε άλλο!" όσν αφορά την κατάσταση της χώρας μας και μια γενικότερη κατάρρευση.

8ον) Υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο γέροντας αποκάλυψε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι αυτός θα είναι που θα μπει να κάνει την μισοτελειωμένη λειτουργία.



Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλους πολλούς λόγους αλλά αυτούς θεώρησα την παρούσα στιγμή σαν πιο καίριους. Ενδεχομένως κάτι μου διαφεύγει αλλά θεώρησα να κάνω αναφορά σε όλα αυτά για να δοθεί το ερέθισμα στον καθένα να κάνει τις δικές του σκέψεις. Θεωρώ κρίσιμο παράγοντα όλων την συζήτηση εκ τηλεοράσεως για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων όπως έχει αναφέρει ο γέροντας ειδάλλως δεν θα μπορούσα να αντικρούσω κανέναν που θα έλεγε ότι όλα αυτά θα γίνουν μετά από κάποια χρόνια και με τον Γράψα υπουργό - όπως άφησε ανοιχτό ο μοναχός Αρσένιος - και όχι ΓΕΕΘΑ.

Η Παναγία να μας φυλάει!

2 σχόλια:

Ανδρομέδιος είπε...

Υπάρχουν δυο ανακρίβειες στο άρθρο από το τρίτο μάτι.
1ον) δεν συμβαίνει κάθε 555 χρόνια η συνοδος αφροδίτης και σελήνης, είναι σχετικά συχνό φαινόμενο και συμβαίνει κάθε λίγα χρόνια. Εδώ μπορείτε να δειτε φωτογραφίες από προσφατες ημερομηνίες ανάλογου φαινομένου:
http://www.zetatalk.com/index/earthr16.htm
2ον) Στις 28 Μαιου 1453 (ιουλιανο ημερολόγιο) ημέρα της άλωσης, ημέρα Τρίτη, που πέφτει 7/6/1453 με το δικό μας νεο γρηγοριανό ημερόλογιο εαν κάνετε τις μετατροπές, και τρέξετε ένα πλανητάριο θα δείτε οτι η αφροδίτη βρίσκεται πολύ μακριά από τη σελήνη εκείνη τη μέρα, και η σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στον ήλιο, και άρα ήταν την ημέρα της άλωσης ΑΟΡΑΤΗ.
Δείτε:
http://img90.imageshack.us/img90/8359/conjuction.jpg

Ανώνυμος είπε...

καμμιά συγγνώμη περισσεύει για τα ψέμματα που αραδιάσατε;